In Herentals wordt de Ierse pub The Harp failliet verklaard. Op Biezen in Arendonk kantelt een vrachtwagen van de firma Groep Opdebeeck uit Olen. Door het aanhoudende warme zomerweer doen pret- en recreatieparken gouden zaken.

De politie pakt op het Astridplein in Grobbendonk een man uit Herentals en een man uit Herenthout. In hun auto werden drugs en inbrekersmateriaal gevonden.

Het zwemwater van het Zilverstrand in Mol geraakt besmet met een bacterie. Zwemmen is uitgesloten. Een tegenslag voor de uitbaters tijdens het aanhoudende warme weer. Drie verdachten van het opzetten van wietplantages in Herselt en Veerle blijven in de cel.

Bij een zwaar arbeidsongeval tijdens het bouwen van een put in Merksem sterft Herentalsenaar Hugo Claus in een put. Zijn collega uit Geel kan gered worden.

In Lille krioelt het rond de Warandeplas vol van zwerfvuil. Bij Dienstenbedrijf 't Gerief in Herentals gaat de 250e medewerker van sart. In Mol vallen er 2 gewonden bij een explosie op een plezierboot.

Een dronken bestuurder richt een ravage aan op het kruispunt van de Herenthoutseweg en de Sint-Jansstraat in Herentals. Hij rijdt door het rode licht. (foto)

Bij de firma Roevens in Herenthout stelen dieven 3.5 ton messing. Werkzaamheden op de E313 hinderen verscheidene dagen het verkeer. Een korte felle windhoos blaast een deel van  het dak van een tribunein het voetbalstadion van SK Lierse weg.

Olenaar Ben Benhaddou haalt samen met zijn sportpartner Glen Leyers zilver in de biatlon op de World Police and Fire Games in het Noord-Ierse Belfast. In het station in Geel worden de nieuwe spoorwegperrons geopend.

Fietsenhandelaar Dirk Verherstraeten betrapt in zijn zaak Bike-Inn een Nederlandse dief en kan hem in bedwang houden tot de politie komt. In Vorselaar wordt er gestart met de bouw van residentie Van Gillekens achter zaal Edma.

Opschudding in Heultje waar een jeugdspel met een nepgijzeling de politie van Westerlo massaal doet uitrukken. Op het Kerkplein in Herentals wordt een appartement ontruimd nadat er scheuren in de gevel werden ontdekt.

Een 41-jarige motorrijder uit Lille komt om het leven op de E313 in Ham. Op de Worstenfeesten in Vlimmeren wordt met een worstenketting van 500 m een nieuw record gevestigd. In Herselt is er een oplichtster aan het werk. Ze haalt bij handelaars dure tombolaprijzen op voor een neptombola. Een man uit Poppel komt om het leven op de Turnhoutsebaan in het Nederlandse Goirle.

Voetballer Mathias Trenson van KVC Westerlo crasht op de Industrieweg in Olen. In Grobbendonk verdwenen er op korte tijd 7 katten. Vermoedelijk is er een dierenbeul aan het werk.

In Dessel wordt een ganse buurt op de Turnhoutsebaan ontruimd na een groot gaslek.